FOTOGRAFIEKAMP

HOND IN FOCUS


25-28 OKTOBER 2022

Frame & Focus en Nanuq Dog Photography presenteren Nederlands eerste hondenfotografie kamp "HOND IN FOCUS". Een 3-daags kamp speciaal voor de beginnende en licht gevorderde hondenfotograaf. Tijdens het kamp leer je hoe je jouw foto’s tot een hoger niveau kan tillen, krijg je meer controle over het eindresultaat van de foto’s die je maakt en ga je met meer zelfvertrouwen op pad.

Locatie

in een huisje, diep in het bos

In omgeving Ommen - Overijssel zullen we overnachten in een blokhut midden in het bos. Het kamp zal plaatsvinden in de herfst dus hopelijk worden we omringt door mooie herfstkleuren.
Het huisje beschikt over een knisperend haardvuurtje, een warm bedje en er is zelfs vloerverwarming! Wij zullen in ieder geval geen koude voetjes krijgen.

Voor meer informatie over de locatie kun je klikken op de link hieronder.

het huisje

WORKSHOPS


THEORIE


Je leert de camera optimaal in te stellen voor de situatie en geven je onze tips & tricks zodat je beter leert kijken naar het totaal plaatje waaronder licht, locatie en compositie.Je krijgt van ons een mooi boekje waarin je veel informatie nog kunt nalezen.


PRAKTIJK


Er worden 3 fotosessies gehouden tijdens het kamp. We gaan zowel de natuur als de stad opzoeken waaronder 1 hele bijzondere locatie die wij hebben afgehuurd. Je gaat natuurlijk een aantal prachtige modellen fotograferen zodat je met een goede map gevarieerde foto's thuis komt.Je hebt 3 coaches tot je beschikking (Fleur, Nick en Marieke). Hiermee hopen we iedereen alle aandacht te kunnen geven die nodig is.

BEWERKEN


We nemen je mee in de magische wereld van het nabewerken! Door middel van Lightroom, Bridge, CameraRaw en Photoshop leer jij jouw foto's snel naar een hoger niveau te tillen. Neem een kijkje in onze workflow en ga op zoek naar jouw eigen stijl.


We beantwoorden tijdens deze bewerk-sessies al jouw vragen en zullen een feedback ronde houden waar we allemaal van kunnen leren.

Aan het einde van het kamp zul jij naar huis gaan met verschillende technieken op zak om jouw foto's om te toveren tot ware kunstwerken.

de hond


Hondentrainster Sanderine Dillen komt je alles vertellen over het lezen van hondengedrag. Je zult hierna beter stresssignalen kunnen signaleren en er op handelen. Ook gaan we het hebben over veiligheid en welzijn van de hond.


Uiteraard kun je haar tijdens de workshop van alles vragen.


ACTIVITEITEN


Naast al dat leren gaan we natuurlijk een hele boel leuke dingen doen! Het is een kamp zoals je verwacht van een kamp. Samen koken, een aantal groepsactiviteiten, verhalen delen rond het kampvuur en we gaan zelfs iets maken (iets waar jullie veel aan zullen hebben). Het spelelement zal goed aanwezig zijn en marshmallows roosteren boven een vuurtje kan natuurlijk niet missen. We hebben ook een externe excursie voor jullie in petto.


Al met al, het word een gezellige boel!ACTIVITEITEN


Naast al dat leren gaan we natuurlijk een hele boel leuke dingen doen! Het is een kamp zoals je verwacht van een kamp. Samen koken, een aantal groepsactiviteiten, verhalen delen rond het kampvuur en we gaan zelfs iets maken (iets waar jullie veel aan zullen hebben). Het spelelement zal goed aanwezig zijn en marshmallows roosteren boven een vuurtje kan natuurlijk niet missen. We hebben ook een externe excursie voor jullie in petto.


Al met al, het word een gezellige boel!inbegrepen bij het kamp


 • 3 overnachtingen in een boshuisje met een haardvuur, warm bedje, vloerverwarming en veel andere faciliteiten. (let op: je slaapt met meerdere mensen op een kamer, max 5 per kamer)
 • Goodiebag ter waarde van circa 50 euro
 • Maaltijden bereid door Fleur, Nick en Marieke, snacks en drinken (dieet wensen kun je aangeven in het formulier
 • Workshop theorie
 • 2 fotosessies midden in het bos
 • 1 urban fotosessie op unieke locatie die wij speciaal hebben afgehuurd.
 • Workshop fotobewerking
 • Lezing hondengedrag
 • Naslagwerk om ook thuis alles nog even rustig na te kunnen lezen.
 • 3 coaches die 24/7 voor je klaar staan, al je vragen willen beantwoorden en ondersteunen waar nodig.
 • Een hele boel leuke activiteiten
 • Externe excursie

NIET INBEGREPEN BIJ HET KAMP


 • Apparatuur zoals o.a. camera, laptop, lenzen etc.
 • VervoerIS DIT KAMP IETS VOOR MIJ?


Deze cursus bedoeld voor zowel beginnend als de licht gevorderde fotograaf.

Misschien ben je al een tijd aan het fotograferen in de M-stand maar lukt het niet om jouw foto’s naar een net even wat hoger niveau te tillen, kun je prachtige foto’s maken maar zou je meer willen leren over de nabewerking in Photoshop / Lightroom.

Het kan ook de eerste keer zijn dat je in M-stand zult fotograferen. Wij zullen je in dat geval alle handvatten bieden om een vliegende start te maken binnen de wereld van hondenfoto­grafie.


Herken jij jezelf hierin? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!


organisatoren

Marieke Kemp


Marieke is 50% van Frame & Focus hondenfotografie. In 2015 pakte zij voor het eerst een camera op en heeft hem sindsdien niet meer losgelaten. Eind 2019 startte Marieke samen met haar partner Frame & Focus op. Nu zo'n drie jaar en vele fotosessies verder is ze gepassioneerder dan ooit te voren en kan ze niet wachten om die passie aan jou over te dragen!

Fleur Scholte


Van jongs af aan was Fleur al bezig met fotografie. Wat begon als een leuke hobby groeide uit tot meer. Door de komst van haar eigen hond Nanuq in 2016 maakte zij kennis met hondenfotografie. Samen met Nanuq wandelde Fleur op de mooiste plekjes van Nederland. Deze momenten wilde ze graag vastleggen. Sinds 2019 heeft ze zich gespecialiseerd in het fotograferen van honden van anderen. Haar passie ligt voornamelijk bij het maken van portretten, in zowel de stad als de natuur, en het fotograferen van honden in landschappen.

Nick Plazier


Nick is de andere 50% van Frame & Focus. In 2013 kwam hij voor het eerst in aanraking met fotografie en was op slag verliefd. Na eerst een aantal jaar van alles en nog wat gefotografeerd te hebben werd hij begin 2019 door Marieke meegesleurd in de wereld van de hondenfotografie. Samen timmeren zij hard aan de weg om al die leuke hondjes op de (digitale) gevoelige plaat te zetten!


INVESTERING

€795,-

AANMELDEN


Je kunt je niet meer aanmelden.