WAT WIJ DOEN


Wat begon als hobby is uitgegroeid tot een ware passie. Frame & Focus is opgestart in 2019 door Marieke en Nick Plazier die zich in korte tijd wisten te specialiseren in hondenfotografie. Frame & Focus fotografeert honden door heel Nederland in een natuurlijke of urban omgeving en geven ook hier en daar wat workshops.


" Wij halen onwijs veel plezier uit het fotograferen van honden en vinden het belangrijk dat het net zo'n leuke ervaring is voor hond en baasje. Het is altijd bijzonder dat wij deel uit mogen maken van zo'n moment en hopen met onze foto's tijdloze herinneringen te bieden. "


MARIEKE


vrolijk | kalm | gepassioneerd

favoriete hondenras: Australian Shepherd & Corgi


Toen ik begon met fotograferen in 2015, fotografeerde ik van alles en nog wat. Ik vond alles leuk van landschappen en fine-art tot dieren in het wild. Ik wist nooit precies wat nou echt mijn ding/specialisatie was en dit vond ik lastig omdat ik heel graag van fotografie mijn werk wilde maken. Op een dag zat ik een beetje op Instagram te scrollen en kwam ik een foto van Natalie Große tegen. Zij is een hondenfotograaf en ik wist niet eens dat dit een ding was. Haar foto's waren zo mooi en hebben mij geïnspireerd tot de dag van vandaag.


Ik had het er wel eens over met mijn partner, Nick (de gene die mij überhaupt aan het fotograferen gebracht heeft) en hij organiseerde voor mijn verjaardag als verrassing een fotosessie met één van mijn favoriete hondenrassen, een Toller. Oh jee, dacht ik... Nu moet ik nog gaan presteren ook! Maar wat heb ik genoten van die eerste honden-fotosessie. Het ging meteen heel goed en ik kreeg de smaak te pakken.


Al snel was ik allemaal honden aan het fotograferen want oefening baart kunst en voor ik het wist stond één van mijn foto's heel groot in het tijdschrift zoom.nl . Dit gaf mij een enorme boost! Wanneer ik kijk naar mijn foto's geloof ik bijna niet dat ik ze gemaakt heb en dat ik in zo'n korte tijd zo veel geleerd heb. Daar ben ik best trots op.

NICK


humor | vriendelijk | geduldig

favoriete hondenras: Australian Shepherd


Mijn eerste ervaring met een enigszins degelijke camera was toen ik in 2013 een tweedehands Nikon D3100 kocht van een vriend. Ik wilde de camera niet eens voor het maken van foto's maar voor het filmen van muzikale ideeën op gitaar, zodat ik ze niet zou vergeten.


Na zo'n 1,5 jaar probeerde ik in een verveelde bui eens om een fotootje te maken (uiteraard volledig op automatische piloot zonder enige controle over het eindresultaat). Op een geven moment zette ik de camera uit nieuwsgierigheid op de handmatige instelling, speelde er wat mee en ontdekte de magie van de kleine scherptediepte. Vanaf dat moment was de camera niet meer uit mijn handen te krijgen. Ik ging het hele huis door om alles wat los of vast zat op de (digitale) gevoelige plaat vast te leggen.


Mijn enthousiasme voor fotografie bleek erg aanstekelijk waardoor ook Marieke uiteindelijk een camera oppakte en aan het fotograferen ging.

Na de eerste jaren echt van alles gefotografeerd te hebben hoorde ik Marieke steeds vaker over hondenfotografie en ze liet me schitterende voorbeelden zien.

Ze wilde zich hier graag meer in gaan specialiseren. Ik zelf was er nog niet echt aan toe om zo specifiek op één ding te 'focussen' ;) Het was ten slotte hobby en geen werk.


Omdat Marieke zo enthousiast bleef over hondenfotografie besloot ik begin 2019 voor haar verjaardag als verrassing een fotoshoot met een hond te organiseren. Dat was feitelijk het allereerste begin van onze toekomstige eigen onderneming Frame & Focus.

Zoals ik Marieke enthousiast maakte over fotografie, zo maakte zij mij op haar beurt weer enthousiast over het specialiseren in het fotograferen van honden.

01 / 05