TIJD VOOR EEN B-DAY PARTY!


Is jouw hond binnenkort jarig en wil je graag iets leuks organiseren? Deze blog zit vol met inspiratie en tips om er een leuk feestje van te maken. Snacks, cadeautjes en zelfs 2 recepten om zelf een overheerlijke hondentaart te bakken.Een hond verschilt in veel opzichten niet veel van een kind. Je stopt een hoop tijd, geld, energie en vooral heel veel liefde in de opvoeding. Soms luisteren ze wel, maar vaak hebben ze ook last van het “ik hoor je wel maar ik doe er vooral niets mee” syndroom. Wat waarschijnlijk erg herkenbaar is voor iedereen met een hond, een kind of allebei is het “Wat worden ze toch snel groot” besef. Voor je het weet is het kleine schattige pupje dat je in huis haalde uitgegroeid tot een volgroeid exemplaar. Daarom verdiend jouw hond het om op zijn verjaardag lekker verwend te worden (en dus niet alleen op dierendag). Hoe pak je dit aan, en wat heb je daar allemaal voor nodig?

mijn hond is jarig

HET FEESTJE

Wat voor jou en mij als een feestje voelt is voor jouw hond waarschijnlijk niet veel anders. Het gevoel van vreugde, gelukzaligheid en liefde moet centraal staan. Een versierde kamer met slingers en ballonnen zal jouw maatje vast niet veel interesseren (Maar het is natuurlijk wel leuk voor de Insta Feed).

Daarentegen zal een fijne wandeling, een extra lekkere feestmaaltijd en het spelen met andere hondenvriendjes sowieso erg goed in de smaak vallen. Geef je hond op deze bijzondere dag een extra dosis aandacht, beweging en lekkers zodat hij of zij aan het eind van de dag voldaan in zijn mand kan kruipen.

DE CADEAUTJES

Bij een verjaardagsfeestje mag één essentieel onderdeel natuurlijk niet ontbreken, CADEAUTJES!!!! Nu zal jouw hond het concept van cadeautjes zeer waarschijnlijk niet begrijpen, maar wel het gevoel van enthousiasme dat hij of zij krijgt bij het zien van een nieuw speeltje of een mooie nieuwe mand.

Cadeautips:

– Kwispeldoos van neusjevangeusje.nl

– Speeltjes: bal, frisbee, trektouw, bijtspeeltje

– Bandana of mooie gegraveerde hanger voor aan de halsband

– Hondenmand of kussen

DE TRAKTATIES

De kers op de taart van zo'n verjaardagsfeest is natuurlijk alles wat eetbaar is (dus dan hebben we het natuurlijk niet over jouw schoenen, of bankstel). Wij mensen delen graag uit op onze verjaardag maar honden houden doorgaans niet zo van delen. Geef jouw jarige harige makker op deze dag echt iets speciaals. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere kluif, varkensoor of pensstaafjes.


Wil je echt alles uit de kast halen en de keukenprins of -prinses in jezelf naar boven halen, dan zijn er talloze lekkere en gezonde recepten te vinden op het internet. Houd hierbij wel rekening met de eventuele gevoelige maag of allergieën van jouw jarige job.

Net zoals wij mensen niet alles kunnen eten geldt dat ook voor honden. Let er dus goed op dat je geen ingrediënten gebruikt die giftig zijn voor je hond. Klik hier voor meer info.


Ook is het raadzaam om het verwennen van je hond wel met mate te doen en hem of haar dus niet helemaal vol te stouwen met jouw zelfgemaakte baksels. Veilige ingrediënten kunnen bij te grote hoeveelheden ook slecht zijn.


Snacktips:

– Pindakaas in een lickimat (tenzij jouw hond een pinda allergie heeft uiteraard)

– Hondenijsje van yoghurt in een Kong (hiermee is jouw hond lekker een tijdje zoet)

– Koekjes van Floofs & Cookies (www.floofsandcookies.nl)

– Dog sandwich, dog popcorn, dog fries (snuffledogworld.shop)

– Hondentaart, woofins of Dognuts (www.doggi.nl)

2 recepten voor hondentaart

In deze eerste aflevering van Nick vs Marieke vieren wij de 1e verjaardag van ons lieve hondenvriendinnetje Jayda. In de keuken gaan wij de strijd met elkaar aan en bakken allebei een hondentaart! Wie wint de smaaktest en wie bakt de mooiste taart? Bekijk het filmpje hiernaast.


Wil je zelf ook aan de bak? Hier hebben wij onze recepten vandaan.