4 Tips voor nog mooiere foto's van jouw hond


Heb jij altijd het idee dat jouw hond niet gemaakt is voor mooie foto's, of heb je een perfect fotomodelletje thuis maar ben je toch steeds weer ontevreden over de foto's die je maakt?

Stop dan vooral niet met lezen want wij geven je 4 tips zodat ook jij prachtige plaatjes kunt schieten van jouw hond!


1. Rustige achtergrond

Houd de achtergrond rustig! Op deze manier ligt de focus van de foto echt op het onderwerp. Drukke of rommelige achtergronden leiden af van waar het echt om draait in de foto, namelijk jouw lieve hond.

Als je op Funda een leuk huis zoekt en je ziet alleen maar foto's van niet opgeruimde kamers met rondslingerende kleding, onopgemaakte bedden en de vuile vaat nog op het aanrecht dan raak je zeer waarschijnlijk ook niet enthousiast om het huis te bezichtigen, laat staan te kopen.


2. Vermijd felle zon

Zorg er voor dat je de volle middagzon vermijdt. Veel mensen zijn geneigd om foto's te maken in de volle zon. Dit begrijpen wij volkomen. Wanneer het zonnetje schijnt willen we toch allemaal lekker de hort op met de hond, naar het bos, park of strand. Een gezonde dosis vitamine D absorberen die niet uit een potje komt en een lekker kleurtje op ons gezicht.

Ook Bello is weer blij lange wandelingen te maken, te ravotten in het bos of het zandkasteel van twee trotse kleine kindertjes te verwoesten waarna jij Bello weg moet trekken bij de nu in tranen uitgebarsten mensenpups (met het schaamrood op je kaken).... Herkenbaar??

Dan maar even op een rustig plekje een leuke foto maken om je Facebook of Insta feed op te leuken.

De volle zon geeft hard en fel licht. Hierdoor krijg je harde schaduwen wat in veel gevallen geen flatteus resultaat oplevert. Bello zit daarbij ook nog eens met geknepen oogjes en als de temperatuur hoog is met zijn tong uit zijn bek.

In de schaduw is het licht zachter, egaler en het is koeler.

3. BEGEEF JE IN DE WERELD VAN JOUW HOND

Tenzij je een giraffe, olifant of ander dier tegenkomt dat groter is dan jijzelf zul je bij de meeste dieren die je tegenkomt naar beneden kijken. Dit is het beeld dat wij gewend zijn als mens en dit oogt dus in de meeste gevallen niet heel bijzonder. Jij wilt een foto van jouw hond waarbij je een connectie voelt, dit creëer je door even door je knieën te zakken en te belanden in het perspectief zoals jouw hond de wereld aanschouwt. Hierdoor kan de hond je recht aankijken in plaats van schuin omhoog.

4. WEES LEUKER DAN DE OMGEVING

Elke hond is anders en niet iedere hond zal netjes in een mooie houding op het perfecte plekje gaan staan omdat jij het hem lief opdraagt. Zeker op plaatsen waar veel andere honden komen zal er veel afleiding zijn.

Een aantrekkelijke langslopende hond, de mooiste stok van de wereld, een interessant geurtje aan een boomstam, er kan ZO VEEL afleiding zijn dat jij gefrustreerd raakt omdat je gewoon één leuke foto wilt maken.

Zorg er daarom voor dat je altijd de lekkerste snoepjes bij je hebt, het meest favoriete speeltje, of de gekste geluidjes kunt maken die jouw hond niet van je verwacht EN blijf kalm en wees geduldig! Jouw hond voelt jou frustratie aan en wordt dan ook gestrest, wat voor beiden partijen geen positief resultaat zal brengen.


Deze tips zijn toe te passen met iedere camera, ook met je smartphone. Dus na je eerst volgende wandeling kun jij met het toepassen van deze 4 tips vol trots het eindresultaat laten zien aan iedereen om je heen.

Succes, en vergeet ons niet te taggen als je het eindresultaat op je Facebook of Instagram zet! Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar jullie resultaten.